2020年3月16日月曜日

'Nederland sluit scholen en horecazaken' - De Tijd

Iedereen moet zich verantwoordelijk gedragen en de overheidsmaatregelen nauwgezet opvolgen, maar tegelijkertijd mag de economie niet helemaal stilvallen. Dus wie niet ziek is en niet in quarantaine zit, blijft best aan het werk. Die oproep lanceren de Vlaamse sociale partners, verenigd in de SERV.

'Het is door de richtlijnen strikt uit te voeren dat we het coronavirus zo snel mogelijk onder controle krijgen, maar dat we ook ons economisch weefsel op de meest optimale wijze verder kunnen laten functioneren', stellen werkgevers en vakbonden in een persbericht. Dat betekent dus ook aan het werk blijven indien mogelijk.

Dat vraagt inspanningen van de werkgevers, die 'alle noodzakelijke en maximale maatregelen moeten nemen om de gezondheid van medewerkers en klanten te beschermen'. Maar het vergt ook inspanningen van de werknemers, die best aan het werk blijven als ze niet ziek zijn. En die, als ze echt geen oppas vinden voor hun kinderen, moeten durven gebruik te maken van de opvangmogelijkheden in de scholen.

De sociale partners overleggen naar eigen zeggen ook met de Vlaamse regering over 'noodzakelijke crisismaatregelen die de economische en financiële gevolgen voor de getroffen ondernemingen, organisaties, ondernemers en werknemers zo veel mogelijk milderen'. De Vlaamse regering kondigde al verschillende maatregelen aan, zoals een verhoging van de crisiswaarborgen voor bedrijven en een forfaitair bedrag voor zaken die de deuren moeten sluiten.

De SERV roept ten slotte op alle mensen te waarderen die werken in de medische sector, de verzorgingssector, het onderwijs, de kinderopvang en de andere sectoren die de dienstverlening aan burgers garanderen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiX2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvYnJ1c3NlbHMtYWlybGluZXMtdnJhYWd0LXN0YWF0c3N0ZXVuLWFhbi8xMDIxNDYyMC5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿