2022年2月16日水曜日

Derde vaccindosis mogelijk voor mensen die Johnson & Johnson kregen - VRT NWS

Wie een eerste prik met het coronavaccin van Johnson & Johnson kreeg, kan binnenkort een extra boosterprik gaan halen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. 

In totaal werden in ons land zo'n 400.000 Belgen gevaccineerd met het coronavaccin van Johnson & Johnson, waarvan oorspronkelijk maar één prik nodig was. Het grootste deel van die prikken (360.000) is gezet bij de leeftijdsgroep 40 tot 65 jaar, en bij moeilijk bereikbare groepen zoals daklozen en drugsverslaafden. Zij werden ook al uitgenodigd om een tweede vaccin te krijgen, een boosterprik. De meesten hebben dat eind vorig jaar gekregen.

In ons land wordt één prik met Johnson & Johnson beschouwd als een basisvaccinatie en een booster als een volledige vaccinatie. Maar meerdere landen hanteren een strenger vaccinatiebeleid. Onder meer Frankrijk en Duitsland beschouwen één prik met Johnson & Johnson gevolgd door één booster als een basisvaccinatie. Voor een volledige vaccinatie is nog een derde prik nodig. Wie naar het buitenland reist, heeft die prik dus nodig om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot horeca of het openbaar vervoer.

Nu krijgen deze mensen ook een derde prik aangeboden. Dat zal met het vaccin van Pfizer of van Moderna zijn, hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. Dat gebeurt zonder wetenschappelijke aanbeveling. Mensen krijgen geen uitnodiging, maar kunnen wel contact opnemen met hun vaccinatiecentrum.

Een derde prik is mogelijk drie maanden na de vorige boosterprik. De vaccinatiecentra zullen nog bekijken hoe ze dit praktisch organiseren.

ROBIN UTRECHT

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wMi8xNi9kZXJkZS12YWNjaW5kb3Npcy12b29yLW1lbnNlbi1kaWUtam9obnNvbi1qb2huc29uLWtyZWdlbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿