2022年2月27日日曜日

Russen ondervinden eerste problemen om geld af te halen - Het Belang van Limburg

© Reuters

Als reactie op de inval in Oekraïne hebben zowel de EU als de Verenigde Staten sancties opgelegd aan de Russische financiële sector. Daar begint de Russische bevolking problemen van te ondervinden: mensen in Moskou en andere steden klagen over moeilijkheden om contant geld af te halen.

mtmBron: BELGA

Zes Russische banken - waaronder de op één na grootste instelling van het land, VTB Bank - werden volledig getroffen door de Amerikaanse sancties. Dat betekent dat Amerikaanse burgers en bedrijven met hen geen zaken meer mogen doen, en dat hun tegoeden in de VS worden bevroren. Bovendien verbiedt de regering alle Amerikaanse instellingen nog langer rekeningen aan te houden voor de grootste financiële instelling van Rusland, de Sberbank.

LEES OOK. Ze overleefde Auschwitz en is de oudste Tiktokster ter wereld, nu komt ze op voor Oekraïne

Nochtans hebben verschillende grote Russische banken - waaronder de Sberbank en de VTB Bank - in een gezamenlijke verklaring de Russen verzekerd dat er geen problemen zouden zijn om geld op te nemen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjIwMjI2Xzk2ODEwMjY10gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿