2019年10月9日水曜日

Brussel en Wallonië dienen klacht in tegen Bicky Burger - De Standaard

Brussels minister voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS) dient klacht in bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) tegen de ophefmakende reclame voor Bicky Burger. Haar Waalse collega en partijgenote Christie Moreale bereidt eenzelfde stap voor.

Op de reclame is een man te zien die zijn vrouw een stevige mep verkoopt omdat zijn hamburger in het verkeerde doosje zit. ‘Fake Bicky, Fwa?’, zegt de tekstballon bij de prent. De reclame die het Nederlandse bedrijf achter de hamburger, Goodlife Foods, op sociale media plaatste, wekte nogal wat verontwaardigde reacties los, en blijkbaar ook in politieke kringen.

‘Ik heb beslist klacht in te dienen bij de JEP’, kondigt staatssecretaris Ben Hamou woensdag aan. ‘Het merk zet duidelijk aan tot verwerpelijk gedrag dat de fysieke integriteit van vrouwen in gevaar brengt’, vindt de Brusselse politica. ‘Bicky Burger neemt de vrijheid een misselijkmakende en totaal onverantwoorde campagne te lanceren. Het toont aan dat we de strijd tegen geweld op vrouwen en tegen cyberseksisme moeten opvoeren’.

Waals minister Moreale broedt eveneens op een klacht bij de JEP en bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Kamerlid Sarah Schlitz (Ecolo-Groen) zal federaal minister voor Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) aan de tand voelen.

Toekomstig PS-voorzitter Paul Magnette verklaarde op twitter dat hij nooit nog een Bicky Burger zal eten, ‘en ik zal het niet missen’. Of er een verband bestaat of niet, is onduidelijk, maar de reclame werd intussen verwijderd.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.standaard.be/cnt/dmf20191009_04653832

0 件のコメント:

コメントを投稿