2019年10月26日土曜日

Vlaamse regering schrapt premie voor elektrische wagens, sectororganisaties: "Nefast voor vergroening wagenpark" - VRT NWS

AVERE, de federatie voor elektromobiliteit, reageert "verontwaardigd" op de afschaffing van de premie. "Door het schrappen van de premie hebben particulieren na 2020 geen aansporing meer om over te stappen naar een propere zero-emissiewagen", zegt voorzitter Jochen De Smet. "De afschaffing komt er net op het moment dat er meer betaalbare en kleinere modellen beschikbaar komen. Minister Demir maakt op deze manier de Belgische markt minder interessant voor elektrische wagens."

Ook autosectorfederatie Febiac noemt de beslissing van de Vlaamse regering "nefast voor de vergroening van het wagenpark". "De doorbraak van de elektrische auto is nog maar net begonnen. Vandaag kiest minder dan 1 procent van de particuliere autokopers voor een elektrische auto. Een sterke fiscale stimulans is vandaag echt nog onontbeerlijk."

Het Klimaatpanel heeft overigens recent geadviseerd om de premies net te verhogen, omdat de kloof van de duurdere elektrische wagens met diesel- en benzinewagens nog te groot is.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/10/25/vlaamse-regering-schrapt-premie-voor-elektrische-wagens-weinig/

0 件のコメント:

コメントを投稿