2019年10月22日火曜日

Preformateurs nodigen Groen en Ecolo opnieuw uit - De Standaard

Preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben volgens Het Belang van Limburg Groen en Ecolo uitgenodigd om te praten over de federale regering. Nochtans hadden informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) hun opdracht afgesloten zonder de ecologisten.

Informateurs Johan ­Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) ­zagen geen heil in verdere gesprekken met Groen en Ecolo, en mikten voluit op paars-geel - een regering met PS en N-VA.

De Franstalige ecologisten hadden immers afgehaakt. Ze wilden niet met N-VA aan tafel zitten. Aangezien Ecolo forfait gaf en Groen zei dat ze niet zonder Ecolo zou besturen, zijn de Vlaamse ecologisten vervolgens ook uit de onderhandelingen gezet.

Maar daar denken Geert Bourgeois en Rudy Demotte kennelijk anders over. Zij hebben daarom aan alle partijen, dus ook aan de groenen, nog eens gevraagd hun eisen op te lijsten. Volgens De Tijd doen de groenen op vraag van de PS weer mee. Paul Magnette is afgelopen weekend verkozen als voorzitter van de PS. Hij zegt geen nee meer tegen de N-VA, maar hij wil de optie om een paars-groene regering te vormen openhouden.

Over twee weken moeten Bourgeois en Demotte langs bij de koning.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.standaard.be/cnt/dmf20191022_04677828

0 件のコメント:

コメントを投稿