2022年11月19日土曜日

Bod op Makro is verworpen, meer dan duizend jobs dreigen verloren te gaan - VRT NWS

Het bod op de noodlijdende winkelketen Makro Belgium dat eerder deze week werd ingediend, is niet aanvaard. Meer dan duizend jobs dreigen daardoor verloren te gaan. Dat schrijft De Standaard. 

Makro Cash & Carry Belgium, het bedrijf boven de Makro- en Metrowinkels, kreeg midden september van de Antwerpse ondernemingsrechtbank bescherming tegen schuldeisers. Daarop volgde een procedure om de winkelketen volledig of in delen te verkopen.

De groep bestaat uit elf winkels van horecagroothandel Metro en zes vestigingen van supermarktketen Makro. Er werken in totaal zowat 2.000 mensen.

Vraagtekens bij geloofwaardigheid

Er was dinsdag even hoop voor de medewerkers van de winkelketen. Er waren verschillende biedingen om winkels van Makro Cash & Carry Belgium over te nemen, maar enkel het bod van Sligro op de Metro-winkels is door de curator aanvaard. Voor de Makro-winkels was er slechts één bod, maar dat blijkt nu niet aan de vereisten te voldoen. Dat schrijft De Standaard. 

Er worden grote vraagtekens geplaatst bij de geloofwaardigheid van het bod. De Makro-winkels lijken zo af te stevenen op een faillissement, waardoor meer dan duizend jobs verloren dreigen te gaan.

We weten het liever nu dan dat we straks opnieuw in de shit te zitten

Kristel Van Damme, ACV Puls

De vakbonden melden dat ze officieel nog niet op de hoogte zijn gebracht van de beslissing. "Er wordt momenteel gepingpongd tussen de gerechtsmandatarissen en de directie over de vraag wie het personeel moet inlichten. Maar officieel is er nog niet gecommuniceerd", zo betreurt Kristel Van Damme van ACV Puls.

"De informatie die we nu horen over de Makro-winkels is niet fijn. Maar als het bod inderdaad niet concreet is, dan hebben we liever dat zoiets nu geweten is, in plaats van straks opnieuw in de shit te zitten", zegt ze.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMS8xOC9tYWtyby1ib2QtbmlldC1hYW52YWFyZC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿