2019年9月25日水曜日

Drie vennootschappen van Thomas Cook failliet verklaard, cu... - De Standaard

De Gentse ondernemingsrechtbank heeft drie vennootschappen van Thomas Cook failliet verklaard. 75 mensen vallen zonder werk. Er zijn drie curatoren aangesteld.

Ceo Jan Dekeyser kondigde gisteren aan dat Thomas Cook België (70 medewerkers) en Thomas Cook Retail (5 medewerkers) niet zouden gered worden. Nu blijkt dat ook voor Financial Services het faillissement aangevraagd werd. ‘Het gaat om een juridische financiële entiteit met bestuurders, maar waar geen medewerkers onder vallen.’

In totaal zien dus 75 mensen hun job meteen verdwijnen. De overige 501 werknemers van Thomas Cook Retail België kunnen voorlopig verder werken. De winkels van Thomas Cook zijn vandaag allemaal open. Voor Retail België wordt bescherming tegen schuldeisers gevraagd.

Drie curatoren zijn door de Gentse ondernemingsrechtbank aangesteld om het faillissement te begeleiden. Het gaat om Mieke Verplancke, Pieter Huyghe en Hans De Meyer.

Er werden ook twee rechters-commissarissen aangesteld, die toezicht moeten houden op de procedure en machtigingen verlenen. De schuldeisers kunnen binnen de dertig dagen aangifte doen van schuldvorderingen maar in de praktijk is er één jaar tijd voor bijkomende aangiftes.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.standaard.be/cnt/dmf20190925_04626608

0 件のコメント:

コメントを投稿