2019年9月23日月曜日

Oudste reisorganisatie ter wereld failliet: Thomas Cook liet iedereen reizen, maar miste de trein van de 21e eeuw - VRT NWS

In 1855 trok Thomas Cook voor het eerst buiten de Britse landsgrenzen. Hij organiseerde een trip naar de Wereldtentoonstelling in de Franse hoofdstad Parijs -per stoomboot en stoomtrein-, met een tour langs andere Europese bestemmingen daaraan gekoppeld. Een groot succes, en al snel volgden nog meer reizen naar Europa. Maar daar bleef het niet bij, vanaf de jaren 60 volgden ook reizen naar Amerika, Azië én het Midden-Oosten.

Thomas Cook organiseerde die reizen intussen niet meer alleen, maar samen met zijn zoon, in een bedrijf. "Thomas Cook and Son" floreerde, met dank aan de groeiende middenklasse die zin had om te reizen én die reizen ook kon betalen. In 1865 opende het eerste reiskantoor van Thomas Cook in een commerciële winkelstraat in een grote stad, Fleet Street in Londen. Het eerste kantoor van velen.

In 1873 waren Thomas Cook en zijn zoon zelfs in staat om de eerste wereldreis voor Engelse toeristen te organiseren: per stoomschip over de Atlantische Oceaan, per postkoets door Amerika, per boottocht naar Japan, en een reis over land door onder meer China en India.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/09/23/thomas-cook-geschiedenis/

0 件のコメント:

コメントを投稿