Hoe willen ze daarin slagen? In de eerste plaats door mensen die nu niet actief zijn, te stimuleren om toch te werken. Dat gaat dan vooral over jongeren die niet aan het studeren zijn maar ook geen werk hebben, mensen met een leefloon, mensen met een gezondheidsprobleem en daardoor niet werken en mensen die tijdelijk de arbeidsmarkt hebben verlaten om voor iemand te kunnen zorgen.
Vooral wat de jongeren betreft, is er volgens de Vlaamse regering nog veel mogelijk. "Vlaanderen telt naar schatting 56.000 jongeren die niet in een opleiding zitten of aan het werk zijn", stelt ze. "Vaak zijn ze ook niet gekend bij de VDAB (de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling, die mensen aan een job helpt, red.)"
Om al die groepen mensen aan de slag te krijgen, is echter goede samenwerking nodig met onder meer het RIZIV (het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering), het Agentschap Inburgering en Integratie, de onderwijssector en de gemeentes, benadrukt de Vlaamse regering. Concreet wil de Vlaamse regering onder meer inzetten op toegankelijke en betaalbare kinderopvang, vlotte mobiliteit en het wegwerken van financiële drempels, in de eerste plaats voor lage inkomens.
Digitalisering loopt als een rode draad door dit plan, luidt het. "Bijzondere aandacht gaat ook naar mensen met een migratieachtergrond." Naast de niet-actieven aan het werk krijgen, willen de Vlaamse regering en de sociale partners ook mensen die aan de slag zijn, aan de slag houden. En ook de rol van de VDAB moet versterkt worden.
Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiSWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wMi8yMS92bGFhbXNlLXJlZ2VyaW5nLXdlcmtnZWxlZ2VuaGVpZC_SAQA?oc=5
0 件のコメント:
コメントを投稿