2020年2月11日火曜日

Koning Filip verlengt opdracht Koen Geens met een week - De Tijd

Koning Filip geeft koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) een week extra tijd om te proberen een federale regering te vormen.

Tot ieders verrassing belastte koning Filip Koen Geens eind vorige maand met de opdracht 'de nodige initiatieven te nemen om de vorming van een volwaardige regering mogelijk te maken'. Het CD&V-boegbeeld voerde vorige week discreet gesprekken met alle partijen en bracht daarover maandag verslag uit bij de vorst. 

De koning besloot de opdracht van Geens met een week te verlengen. 'Zijne Majesteit de Koning heeft de heer Koen Geens in audiëntie ontvangen in het Paleis te Brussel. Hij heeft aan de Koning een tussentijds verslag uitgebracht. Hij zal opnieuw verslag uitbrengen op 17 februari', meldt het paleis in een persbericht.

Aartsmoeilijke opdracht

Hoewel Geens met alle partijen spreekt, stuurt zijn partij aan op een regering waarin zowel de PS als de N-VA zetelt. PS-voorzitter Paul Magnette heeft evenwel meermaals duidelijk gemaakt dat zijn partij niet in een regering met de Vlaams-nationalisten zal stappen, waardoor de gesprekken geblokkeerd zitten.

CD&V blijft dan weer de vorming van een Vivaldi-regering, een coalitie van socialisten, liberalen, groenen aangevuld met de christendemocraten, uitsluiten. Geens staat dan ook voor de aartsmoeilijke opdracht een uitweg uit de blokkering te vinden.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiemh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvcG9saXRpZWstZWNvbm9taWUvYmVsZ2llL2ZlZGVyYWFsL2tvbmluZy1maWxpcC12ZXJsZW5ndC1vcGRyYWNodC1rb2VuLWdlZW5zLW1ldC1lZW4td2Vlay8xMDIwNjkyNS5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿