2022年1月9日日曜日

Veel Nederlanders in Antwerpen en Brugge, "interessant om verliezen klein beetje goed te maken" - VRT NWS

Op de eerste zaterdag van de winterkoopjes zijn er opnieuw veel Nederlanders naar steden in Vlaanderen afgezakt om te winkelen en iets te eten en te drinken. Veel winkeliers en horeca-uitbaters zijn daar niet rouwig om omdat ze hun omzet door die Nederlandse klanten opnieuw zien stijgen. "Dit is voor veel zaken interessant om de verliezen toch een klein beetje goed te maken", klinkt het.  

In Antwerpen was het vanmiddag opnieuw over de koppen lopen op de Meir, al was de drukte er volgens de politie niet groter dan de voorbije weken.        

Ook in het Wijnegem Shopping Center was het bijzonder druk. Auto's stonden er van ver aan te schuiven om de parking op te rijden en er stonden aan alle ingangen rijen bezoekers te wachten.  Er werden stewards ingezet om het binnengaan gecontroleerd te laten verlopen. 

Niet alleen de winkels, ook de cafés en restaurants in de provincie Antwerpen kregen tijdens de voorbije periode opvallend veel Nederlandse bezoekers over de vloer. Paul Snoeys heeft een restaurant in Hoogstraten en zag zijn omzet met gemiddeld 50% stijgen. Als voorzitter van Horeca Antwerpen zag hij dat ook andere zaken het goed deden tijdens de kerstvakantie. 

"De meeste zaken, zowel in het centrum van Antwerpen, als in de grensgemeenten, hebben meer omzet kunnen creëren. Men blijft bellen, men wil reserveren, maar die massa is op dit moment eigenlijk te groot voor het aantal plaatsen dat wij beschikbaar hebben." 

De meeste zaken in de provincie Antwerpen hebben meer omzet kunnen creëren.

Paul Snoeys, Horeca Antwerpen

"Het is voor iedereen een goeie zaak natuurlijk", gaat Snoeys verder. "De horeca heeft een enorm moeilijke periode achter de rug en heeft veel omzetsverlies geleden.  Voor veel zaken is dit interessant om die verliezen toch een klein beetje goed te maken." 

Ook in Brugge waren er vandaag en de hele voorbije kerstvakantie veel Nederlanders. Zo'n 33% van de bezoekers kwam uit Nederland, dat is dubbel zoveel als tijdens een normale kerstvakantie. 

In Nederland zelf zijn de winkeliers minder tevreden. In verschillende steden gingen de niet-essentiële winkels vandaag toch open, ondanks het verbod. De winkeliers protesteren op die manier tegen de lockdown die er al enkele weken van kracht is. Er werd onder meer actiegevoerd in Sittard, Bussum en Amsterdam. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wMS8wOC92ZWVsLW5lZGVybGFuZHNlLXNob3BwZXJzLWluLWFudHdlcnBlbi1lbi1icnVnZ2Uv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿