2023年9月19日火曜日

Duvel Moortgat neemt Brasserie du Mont Blanc over: "Franse brouwerij die geliefd is bij bierkenners" - VRT.be

Duvel Moortgat neemt de Franse brouwerij Brasserie du Mont Blanc over. Dat heeft de brouwer uit Puurs-Sint-Amands bekendgemaakt. "Het gaat om een gerespecteerde, kwalitatieve brouwerij", legt bierexpert Sofie Van Rafelghem uit. De overname lijkt voor een mooie uitbreiding te zorgen voor het gamma van Duvel Moortgat, dat naast Duvel ook merken zoals Chouffe, Vedett en Liefmans in de portefeuille heeft. 

Brasserie du Mont Blanc bestaat sinds 1999 - ook al bestaat de naam al sinds 1821 -  en ligt vlak bij de Mont Blanc. Alle bieren worden er gebrouwen met gletsjerwater. In 2022 werd er 110.000 hectoliter aan speciaalbier gebrouwen, met 60 werknemers. 

"Het is een brouwerij met een hele mooie reputatie, die ook geliefd is bij bierkenners in België", vertelt bierexpert Sofie Van Rafelghem in "De wereld vandaag". "Hun gamma focust zich op speciaalbieren en ze durven ook echt experimenteren."

Beluister hier het gesprek uit "De wereld vandaag":

Het is ook heel bijzonder dat ze met gletsjerwater brouwen. "Water is een van de basisingrediënten voor het brouwen. Hoe het water is samengesteld, maakt het verschil voor bieren. Ik weet niet hoe het gletsjerwater is samengesteld, maar ik vermoed dat het ideaal is om een speciaalbier te brouwen."

Wat maakt zo'n overname nu interessant voor beide partijen? "Je ziet vaak dat kleine ambachtelijke brouwerijen bij groei tegen een plafond stoten", legt Van Rafelghem uit. "Als ze verder willen groeien, is de samenwerking met een grotere brouwerij een van de mogelijkheden." 

Voor Duvel Moortgat is het vooral te doen om het uitbreiden van hun portfolio, zegt Van Rafelghem. "Duvel Moortgat heeft momenteel 12 brouwerijen in handen. Deze overname zorgt voor een mooie aanvulling op hun Belgisch gamma. Het is ook hun eerste Franse brouwerij. Als je kijkt naar welke brouwerijen Duvel Moortgat tot nu toe uitkoos voor overnames, dan zie je dat het steeds om gerichte overnames gaat. Het gaat telkens om brouwerijen die een uitgesproken smaak creëren, om kwaliteitsbieren die het portfolio van Duvel Moortgat gevarieerder maken."

Financiële details van de overname werden niet bekendgemaakt. De huidige eigenaar van Brasserie du Mont Blanc blijft aandeelhouder.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiN2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wOS8xOC9kdXZlbC1tb29ydGdhdC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿