2019年7月10日水曜日

ING: 'Overnamegerucht Ontex niet helemaal onwaarschijnlijk' - De Tijd

Procter & Gamble (P&G) heeft wel degelijk goede redenen om Ontex over te nemen. Dat zegt het beurshuis ING in een rapport.

ING-analist Reg Watson denkt dat het gerucht dat de Amerikaanse gigant P&G de luierproducent Ontex wil overnemen niet zo gek is als dat het lijkt.

Watson noemt de bron van het gerucht - de Spaanse krant Intereconomia - betrouwbaar. Daardoor gaat hij ervan uit dat de krant de feiten goed heeft gecheckt voor publicatie. Het is volgens de analist ook opvallend dat de krant Goldman Sachs als adviseur van P&G noemt: 

Bij overnamegeruchten wordt vaak geen begeleidende bank genoemd. Als een artikel die wel noemt, dan verhoogt dat de geloofwaardigheid van het verhaal.
Reg Watson
Analist bij ING

De analist ziet wel redenen voor P&G om de Belgische luierproducent te kopen. De multinational kan in Europa moeilijk opboksen tegen de witte merken van onder andere Ontex. Door de producent van witte merken op te kopen, heeft hij in ieder geval een deel van die markt in handen.

Daarnaast rukt Ontex volgens Watson op in de VS. De Amerikaanse reus vreest misschien dat witte producten in Amerika net zo populair worden als in Europa. 'De witte merken hebben op de Europese markt een marktaandeel van meer dan 50 procent. In de VS is dat nog maar 20 procent', zegt de analist. Door de luiermaker over te nemen zou P&G die opmars kunnen vertragen of stopzetten.

De Belgische luierproducent heeft volgens de beurskenner ook een aantal leidende lokale merken in opkomende markten. Door Ontex over te nemen kan P&G zijn activiteiten in deze markten laten groeien.

Mededinging

Watson houdt er wel rekening mee dat een overname concurrentiële problemen kan opleveren. 'De twee bedrijven zouden samen in Europa 65 tot 70 procent van de luiermarkt in handen hebben', legt hij uit.

Alan Vandenberghe van KBC Securities vindt het overnamegerucht niet erg betrouwbaar. Het is volgens hem onlogisch dat een merkspeler als P&G Ontex zou overnemen.

Het aandeel gaat 1,8 procent lager.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/markten-live/nieuws/aandelen-brussel/ing-overnamegerucht-ontex-niet-helemaal-onwaarschijnlijk/10144201.html

0 件のコメント:

コメントを投稿