2019年11月29日金曜日

Koninklijke Schenking gaat zo snel mogelijk "maximaal" open kaart spelen via internet - VRT NWS

Na de mediaheisa van de voorbije dagen over een gebrek aan trasparantie belooft de Koninklijke Schenking beterschap. "Met het oog op het verbeteren van de kennis bij het grote publiek van de talrijke opdrachten van algemeen belang die de instelling uitvoert, zal de Koninklijke Schenking zo spoedig als mogelijk en op proactieve wijze werk maken van het ter beschikking stellen van een maximum aan informatie via internet", luidt het in een persbericht.

VRT NWS, De Tijd, Apache en Knack lichtten gisteren voor het eerst in 90 jaar het volledige patrimonium door van de Koninklijke Schenking. Die instelling, die teruggaat tot Leopold II, beheert het koninklijk vastgoed en moet financieel volledig onafhankelijk zijn. Uit het onderzoek blijkt echter dat ook de belastingbetaler meebetaalt voor het onderhoud van de gebouwen en parken van de Schenking. 

Vanmiddag vond een raad van bestuur van de Stichting plaats. "Op basis van de vele artikels die de voorbije dagen verschenen in de media, werd vastgesteld dat er blijkbaar misverstanden bestaan omtrent de instelling", aldus de Stichting.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAxOS8xMS8yOC9rb25pbmtsaWprZS1zY2hlbmtpbmctZ2FhdC16by1zbmVsLW1vZ2VsaWprLXZvbGxlZGlnLW9wZW4ta2FhcnQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿