Twee organisaties, waaronder Dokters van de Wereld, dienden echter een klacht in tegen het patent omdat ze vonden dat Novartis het te ruim gedefinieerd had. De behandeling is namelijk enkel voor een specifieke vorm van bloedkanker. Door het patent ruimer te definiëren, belette Novartis dat andere bedrijven of universiteiten soortgelijke behandelingen konden ontwikkelen voor andere vormen van bloedkanker.
"Door zo'n breed patent te nemen, neemt Novartis eigenlijk al een voorschot op de toekomst ten aanzien van ontwikkelingen die misschien door andere partijen worden gedaan", zegt Ri De Ridder van Dokters van de Wereld. "Novartis heeft op die manier een monopolie gecreëerd dat kan omgezet worden in zeer hoge, onrechtvaardige prijzen." Voor veel patiënten is de behandeling daarom onbetaalbaar, maar ook ziekteverzekeringen worden onder druk gezet door deze hoge prijzen.
Novartis en de Universiteit van Pennsylvania, de eigenlijke patenthouder, hebben nu beslist om het patent in te trekken, nog voor het Europese patentenbureau een uitspraak heeft gedaan over de klacht. "Ze hebben dus eigenlijk de vlucht vooruit genomen. Ze geven ons geen gelijk bij wijze van spreken, maar zorgen ervoor dat de zaak vanzelf stilvalt."
Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAxOS8xMi8xNi9mYXJtYWJlZHJpamYtbm92YXJ0aXMtdHJla3QtcGF0ZW50LW9wLXBlcGVyZHVyZS1rYW5rZXJiZWhhbmRlbGluL9IBAA?oc=5
0 件のコメント:
コメントを投稿