2019年12月13日金曜日

Lagarde houdt ECB-stimulus onveranderd - De Tijd

De Europese Centrale Bank (ECB) besliste donderdag de rente en de obligatieaankopen op het huidige niveau te handhaven.

De eerste ECB-vergadering over het monetair beleid onder leiding van de nieuwe voorzitster Christine Lagarde heeft niet geleid tot een wijziging van het beleid. Het status quo werd algemeen verwacht.

De basisrente van de ECB blijft 0 procent en de depositorente -0,5 procent. De ECB bevestigt dat de rentes op de huidige of lagere niveaus blijven tot de inflatievooruitzichten de doelstelling van 'minder dan maar dicht bij 2 procent' benaderen.

Renteverhoging

Voorts herhaalt de ECB dat ze elke maand voor 20 miljard euro obligaties blijft kopen. Ze zal die aankopen voortzetten tot kort voor de eerste renteverhoging. Economen verwachten die renteverhoging in 2022.

Lagarde geeft vanaf 14.30 uur meer toelichting op haar eerste persconferentie. Ze zal dan ook de nieuwe economische vooruitzichten van de ECB voorstellen.

ECB-voorzitster Christine Lagarde. ©EPA

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvbWFya3Rlbi1saXZlL25pZXV3cy9hbGdlbWVlbi9sYWdhcmRlLWhvdWR0LWVjYi1zdGltdWx1cy1vbnZlcmFuZGVyZC8xMDE5MDQ4MS5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿