2019年12月29日日曜日

Jambon oogst kritiek met verhaal over kindergeld asielzoekers - De Tijd

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) krijgt kritiek voor het verspreiden van een verhaal over een gezin asielzoekers dat met hun kindergeld meteen een huis kon kopen. ‘Een Vlaamse MP onwaardig’, klinkt het bij oppositiepartij Groen.

De uitspraken van Jambon werden opgetekend in een portret dat De Tijd van hem schetste. Tijdens twee toespraken haalde de minister-president het verhaal aan van een familie asielzoekers die tijdens de periode van hun asielaanvraag zoveel kindergeld zouden hebben verzameld dat ze er meteen een huis konden van kopen.

Dat verhaal, dat Jambon naar eigen zeggen ergens ‘gehoord’ heeft, is nochtans zeer onwaarschijnlijk. Een familie met vijf kinderen die gedurende twee jaar het kindergeld kan sparen, komt aan 32.000 euro. Veel geld, maar lang niet genoeg om een huis te kunnen kopen.

Jambon krijgt van zijn critici dan ook de wind van voren. Björn Rzoska, fractieleider voor Groen, noemt de uitspraken op Twitter ‘op zijn zachtst gezegd zéér problematisch’. Rzoska zegt ervan uit te gaan dat Jambon niet spreekt namens de Vlaamse coalitiepartners van N-VA, CD&V en Open VLD.

Ook Kristof Calvo, de fractieleider van Groen in het federaal parlement, laat van zich horen. De uitspraken zijn ‘een Vlaamse MP onwaardig’, twittert hij.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigwFodHRwczovL3d3dy50aWpkLmJlL3BvbGl0aWVrLWVjb25vbWllL2JlbGdpZS92bGFhbmRlcmVuL2phbWJvbi1vb2dzdC1rcml0aWVrLW1ldC12ZXJoYWFsLW92ZXIta2luZGVyZ2VsZC1hc2llbHpvZWtlcnMvMTAxOTQ3OTcuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿