2019年12月12日木曜日

Europa stelt Green Deal voor: klimaatwet moet CO2-regels vastleggen, 1 miljoen laadpalen en meer renovatie - VRT NWS

Wat nog een grote impact zal hebben, is het voorstel om het Europese systeem voor emissiehandel uit te breiden. Het zogenoemde ETS-systeem zorgt ervoor dat zware industrie en energiebedrijven een vergunning nodig hebben per ton CO2 dat ze uitstoten.

Door telkens minder vergunningen op de markt te brengen (wat de prijs opdrijft), stimuleert Europa hen om minder uit te stoten. De commissie stelt nu voor om dat systeem uit te breiden, mogelijk naar de uitstoot van de transportsector, de scheepvaart en de uitstoot van gebouwen.

"Als bedrijven investeren in propere technologie, als ze onze omgeving respecteren, kan het niet zijn dat ze oneerlijk beconcurreerd worden door zware vervuilers. Dan zullen we een koolstofheffing invoeren aan de grens, die overeenkomt met de regels van de Wereldhandelsorganisatie", zegt von der Leyen.

Ook als er nieuwe handelsverdragen worden afgesloten, zal rekening worden gehouden met de houding van de betrokken landen in de klimaatdiscussie. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiPGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAxOS8xMi8xMS9ldXJvcGVzZS1ncmVlbi1kZWFsL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿