De vakbonden zijn niet te spreken over de harde woorden van het gevangeniswezen. "Wat er op tafel ligt is gewoon een pure aanval op het stakingsrecht", zegt vakbondsafgevaardigde Gino Hoppe van ACOD. Eerder lieten de bonden al verstaan dat ze het idee afwijzen om een gevangenisdirecteur bij een staking zélf te laten beslissen hoeveel personeelsleden er nodig zijn, binnen een minimum- en maximumgrens. Dat is de verantwoordelijkheid afschuiven op de directeur, klonk het.
Maar wat het gevangeniswezen nu zegt, komt hard aan. "Uiteraard zijn we niet op lokaal niveau aan tafel gekomen. Het was allemaal al bepaald. Die guideline voor directeurs, daar was vooraf geen overleg over geweest. We hebben zelf een degelijk voorstel, maar dat wordt niet aanvaard", zegt Hoppe. Daarnaast worden de gevolgen van de stakingsacties voor de gedetineerden overschat volgens de vakbondsman. "Verhalen over gedetineerden die te laat eten krijgen, die kloppen niet volgens onze informatie. Wandelingen, bezoek, douches, wij voorzien alles voor de gevangenen. Het is uiteraard een groot probleem dat ze niet kunnen werken. Maar dreigen met het niet verder uitrollen van het telefoniesysteem? De gevangenen werken daarvoor. Moeten ze plots zelf instaan voor iets waar ze recht op hebben? Dat neigt naar slavenarbeid", aldus Hoppe.
Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wMS8zMS9nZXZhbmdlbmlzd2V6ZW4tb3Zlci1zdGFraW5nc2FjdGllcy_SAQA?oc=5
0 件のコメント:
コメントを投稿