2022年7月21日木曜日

Rusland vermindert gastoevoer nog: slechts 30 procent gas door Nord Stream 1 vanaf donderdag - Het Nieuwsblad

 

 ©  AFP

Het Russische Gazprom zal donderdag nog maar 30 procent van het normale volume gas door de pijpleiding Nord Stream 1 sturen. Dat meldt Klaus Müller, hoofd van het federaal energieagentschap in Duitsland.

gjs

Na afloop van een routine-onderhoud zouden donderdag de gasleveringen via de Nord Stream 1-pijplijn hervatten. Maar de mate waarin dat zou gebeuren, daar waren twijfels over gerezen. Er was bezorgdheid dat de Russische president Vladimir Poetin de gaskraan zou toedraaien als reactie op de Europese sancties vanwege de Russische invasie van Oekraïne.

In juni had Moskou de capaciteit van de belangrijke gaspijpleiding al met 60 procent verminderd, met een nieuwe prijsopstoot voor gas in Europa tot gevolg. Donderdag gaat Rusland dus nog een stap verder: dan wordt slechts 30 procent van het normale volume nog geleverd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwNzIwXzk2NDAxOTIw0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿