2023年2月26日日曜日

Militaire inlichtingendienst: “Oekraïne mikt op tegenoffensief tegen Russische bezetters” - Het Nieuwsblad

© AP

Het plaatsvervangend hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Vadym Skibizkyj, verwacht dat zijn leger dit voorjaar een tegenoffensief zal beginnen tegen de Russische bezetters. Dat zei hij zondag in een interview met Duitse media. De exacte timing zou afhangen van verschillende factoren, zoals de levering van westerse wapens.

mtmBron: BELGA

Skibizkyj benadrukte dat het doel van Oekraïne is om het hele grondgebied te bevrijden - inclusief schiereiland de Krim, dat al in 2014 door Rusland werd geannexeerd. “We zullen niet stoppen totdat we ons land terug hebben binnen de grenzen van 1991. Dat is onze boodschap aan Rusland en aan de internationale gemeenschap.”

“Het is een van onze strategische militaire doelstellingen om te proberen een wig te drijven in het Russische front in het zuiden - tussen de Krim en het Russische vasteland”, vervolgde Skibizkyj.

De inlichtingenofficier sloot ook aanvallen op wapendepots in Russische gebieden bij de grens niet uit. “Het is mogelijk dat we ook wapendepots of militair materieel op Russisch grondgebied zullen vernietigen, bijvoorbeeld rond de stad Belgorod. Van daaruit worden aanvallen op Oekraïne gelanceerd. Dit is een bedreiging voor bijvoorbeeld Charkov”

Rusland is sinds 24 februari 2022 openlijk in oorlog met buurland Oekraïne. Sindsdien zijn bij de gevechten minstens 8.000 burgers gedood en meer dan 13.000 mensen gewond geraakt. In totaal bezetten Russische troepen momenteel ongeveer 20 procent van het grondgebied van Oekraïne.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMwMjI2XzkyMjIyODY00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿