2023年2月23日木曜日

Tesla gaat vooralsnog toch geen accucellen maken in Duitse fabriek - Tweakers

Tesla heeft zijn plan om accucellen te maken in Duitsland gewijzigd. In plaats daarvan worden die accucellen in de Verenigde Staten gemaakt, vanwege gunstige subsidies in dat land. In Duitsland worden nog wel accuonderdelen gemaakt en worden accu's geassembleerd.

De autofabrikant heeft de productie van accucellen verplaatst naar de Verenigde Staten vanwege subsidies uit de Inflation Reduction Act, zegt een woordvoerder tegen onder meer Reuters. Tesla had aanvankelijk plannen om 4680-cellen in Grünheide te produceren, in de buurt van Berlijn. Eind 2021 bleek al dat Tesla hiervoor ruim een miljard euro subsidie was misgelopen, vanwege uitstel bij de bouw van deze fabriek.

Het bedrijf gaat in Grünheide nog wel accu's in elkaar zetten, waarvoor het accucellen gaat gebruiken die in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Daarnaast wil de fabrikant in de Duitse accufabriek onderdelen als elektrodes produceren. Een deel hiervan wordt dan weer naar de Verenigde Staten gestuurd.

Tesla zei eerder met de accufabriek in Grünheide jaarlijks 50GWh aan accu's te willen maken. Volgens een minister van de Duitse deelstaat Brandenburg, waar Grünheide in ligt, zou Tesla's besluit geen gevolgen hebben voor het aantal werknemers bij de fabriek. De accufabriek ligt in de buurt van Tesla's Duitse autofabriek.

Het bedrijf lijkt niet uit te sluiten later wel accucellen in Duitsland te maken, maar verschuift de prioriteiten nu naar de Verenigde Staten vanwege de extra subsidies die de Amerikaanse regering momenteel biedt. Amerikaanse consumenten die elektrische auto's met accu's uit de VS aanschaffen, krijgen daarnaast ook extra subsidie. De 4680-cellen die Tesla gaat produceren, bieden meer accucapaciteit tegen lagere kosten.

Tesla 4680 accucel

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiamh0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8yMDY5MjgvdGVzbGEtZ2FhdC12b29yYWxzbm9nLXRvY2gtZ2Vlbi1hY2N1Y2VsbGVuLW1ha2VuLWluLWR1aXRzZS1mYWJyaWVrLmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿