2023年2月24日金曜日

Ook Canada start onderzoek naar Tiktok - De Standaard

De Canadese privacycommissie heeft donderdag aangekondigd een onderzoek te starten naar Tiktok om te kijken of het de Canadese wetgeving naleeft. Het Chinese medium wordt steeds meer onder de loep genomen door het Westen.

Het onderzoek ‘volgt op rechtszaken in de VS en Canada, die inmiddels zijn beslecht, en talrijke berichten in de media’, aldus de Canadese privacycommissaris. De autoriteiten willen nagaan of ‘Tiktok toestemming heeft verkregen voor het verzamelen, gebruiken en openbaar maken van persoonlijke informatie’. De toezichthouder onderstreept ook dat Tiktok door de allerjongsten gebruikt wordt en het extra van belang is hun privacy te beschermen.

Het Chinese sociale netwerk wordt in het Westen steeds kritischer bekeken uit vrees dat Peking toegang krijgt tot gebruikersgegevens uit de hele wereld. De Europese Commissie verbood op donderdag al zijn personeel om Tiktok te installeren op professionele apparaten, zoals smartphones.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzAyMjRfOTI2NTk4MTjSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿