2019年6月12日水曜日

Miljardenbod op eigenaar Bild en Immoweb - De Tijd

Het investeringsfonds KKR heeft 6,8 miljard euro veil voor Axel Springer, de uitgever van onder meer de Duitse media Bild en Die Welt en de eigenaar van het Belgische Immoweb.

Het bod van 63 euro per aandeel bestaat volledig uit cash. Axel Springer  sloot gisteren af op 56 euro.

Het was al eerder bekend dat KKR en Axel Springer overnamegesprekken voerden om het media-imperium van de beurs te halen. Het bod is 32 procent hoger dan de gemiddelde beurskoers over de drie maanden voor de gesprekken bekend geraakten. 

Weduwe Friede

Friede Springer - de weduwe van de oprichter - en CEO Mathias Döpfner steunen het bod van KKR en willen hun belang van respectievelijk 42,6 en 2,8 procent behouden. De overige aandeelhouders worden uitgekocht, waarna Axel Springer van de beurs verdwijnt. 

KKR heeft 6,8 miljard euro, of 63 euro per aandeel, veil voor Axel Springer.

Döpfner - die begon als muziekjournalist bij de concurrent Frankfurter Allgemeine Zeitung - trok KKR aan om de oorlogskas te spijzen. De boomlange Duitser wil de digitale poot van zijn groep voort uitbouwen, in eerste instantie mogelijk met activiteiten van eBay, waaronder 2dehands.be en Marktplaats.nl. 

Kapitaal ophalen via de beurs was geen optie aangezien de Springer-familie haar belang niet wil laten verwateren.

Axel Springer is vooral bekend als eigenaar van de Duitse tabloid Bild en de Duitse kwaliteitskrant Die Welt. Maar de voorbije jaren heeft de groep zich heruitgevonden als digitale grootmacht. Met talloze investeringen in online nieuwssites als Business Insider en Politico Europe en in job-, auto-, immo- en andere zoekertjessites.

In ons land verwierf de groep Immoweb, in Nederland onder meer de vakantiehuizensite Belvilla. Tegelijk gingen drukkerijen, regionale kranten, vrouwenbladen en tv-gidsen de deur uit.

Omzetalarm

Bij de aankondiging van het bod gaf Axel Springer ook een omzetwaarschuwing. De groep verwacht dit jaar een daling van de omzet tussen 0 en 5 procent, eerder zag ze een stijging van de omzet tussen 0 en 5 procent.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/ondernemen/media-marketing/miljardenbod-op-eigenaar-bild-en-immoweb/10135671.html

0 件のコメント:

コメントを投稿