2019年7月1日月曜日

Beleggers verwerken G20 en maken zich op voor inkoopmanagers - Beursduivel

(ABM FN) Komende beursweek zullen beleggers de uitkomsten van de G20-top in Japan verwerken en heel wat inkoopmanagersindices zien passeren.

Het belangrijkste event van de G20-top was de ontmoeting tussen Amerikaans president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping, waardoor het hoofd marktstrategie bij BNP Paribas Fortis, Philippe Gijsels, het eerder al had over een “G2-top.”

Trump liet inmiddels weten een “goede meeting” achter de rug te hebben. Hij zal geen extra heffingen op Chinese producten invoeren, de onderhandelingen over een handelsdeal worden heropgestart en in tussentijd krijgt Huawei weer toegang tot verschillende Amerikaanse technologieën en de Amerikaanse boeren zullen hun afzet in China kunnen vergroten.

Nadien trok Trump nog naar de grens tussen Noord- en Zuid-Korea waar hij een ontmoeting had met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. Ook hier zou de ontmoeting positief en constructief zijn geweest. Beide partijen beoordeelden het bezoek als een belangrijke en symbolische stap.

Op macro-economisch vlak zullen de komende dagen vooral de inkoopmanagersindices de aandacht trekken. Deze gelden als belangrijke voorlopende indicatoren, waarbij toplui van bedrijven meegeven of hun activiteiten groeien of niet, bijvoorbeeld door de opbouw van voorraden.

De indices voor de industrie zien we maandag volop passeren, uit tal van Europese landen en de Eurozone als geheel, maar ook vanuit China, Japan en de Verenigde Staten. De dienstencijfers staan voor woensdag geprogrammeerd. Zondag bleek al uit officiële cijfers dat de Chinese industrie in juni opnieuw kromp en dat de groei in de dienstensector iets afnam.

Verder belangrijk zijn een OPEC-meeting in Wenen op maandag en dinsdag, een Australisch rentebesluit op dinsdag en uiteraard het maandelijkse Amerikaanse banenrapport van vrijdag. Woensdag krijgen we echter al een voorsmaakje met het document van ADP.

Ook op woensdag verwachten we een Amerikaanse handelsbalans. Ondanks belangrijke macro-economische cijfers zal Wall Street echter vroeger sluiten om donderdag helemaal gesloten te blijven, vanwege Onafhankelijkheidsdag.

Op vrijdag letten we naast het officiële jobrapport nog op gegevens van de industriële productie in Duitsland en Spanje.

Bedrijfsnieuws

Het eerste halfjaar zit erop maar op de eerste bedrijfsresultaten is het wel nog even wachten.

Maandag zullen in eigen land twee bedrijven ex-dividend noteren, namelijk Gimv en Sipef.

ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481

Deel dit artikel via:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.beursduivel.be/Beursnieuws/432505/Beleggers-verwerken-G20-en-maken-zich-op-voor-inkoopmanagers.aspx

0 件のコメント:

コメントを投稿