2022年5月1日日曜日

Lange wachtrijen op Schiphol, brandweer deelt water uit - De Standaard

Volgens een woordvoerder van de luchthaven leidt de drukte vooralsnog niet tot problemen. Medewerkers van Schiphol proberen de reizigersstromen in goede banen te leiden en krijgen veel vragen te verwerken van mensen. Er loopt ook extra kantoorpersoneel rond om mensen op weg te helpen.

Schiphol waarschuwde vrijdag al voor grote drukte dit weekend op de luchthaven en vroeg luchtvaartmaatschappijen vluchten te schrappen om de werkdruk bij het personeel te verlichten. Door de coronapandemie heeft de luchthaven erg veel last van grote personeelstekorten. Mensen raakten tijdens de pandemie hun baan kwijt omdat er bijna twee jaar lang minder werd gevlogen. En niet iedereen is teruggekeerd naar zijn oude baan. De meivakantie, waarin veel mensen op reis willen, zet extra druk op het huidige personeel.

KLM kondigde al aan voor zaterdag en zondag zeker 47 vluchten te annuleren. ‘Er zijn geen annuleringen bij gekomen’, zegt een woordvoerster. Van TUI en Corendon zijn voor zaterdag daarnaast enkele vluchten verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. Schiphol wilde er met het verzoek tot het schrappen van vluchten voor zorgen dat er 3.500 passagiers minder zouden zijn op de luchthaven. Dat is ‘om en nabij’ gelukt, werd vrijdag al gemeld.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMjA0MzBfOTU2MzQwMjTSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿