2022年7月5日火曜日

Brussels Airlines schrapt bijna 700 vluchten in juli en augustus - De Morgen

In het nieuwsBrussels Airlines

Illustratiebeeld. Beeld Photo News
Illustratiebeeld.Beeld Photo News

Brussels Airlines schrapt in juli en augustus nog eens 527 extra vluchten, bovenop de al aangekondigde 148. Daarmee wil de luchtvaartmaatschappij een sociaal conflict rond hoge werkdruk en eventuele stakingen vermijden.

Brussels Airlines heeft maandag aangekondigd dat het nog meer vluchten zal schrappen om tegemoet te komen aan de eis van de vakbonden om de werkdruk te verminderen. De luchtvaartmaatschappij zal nu 675 vluchten schrappen tijdens de twee maanden durende schoolvakantieperiode, terwijl aanvankelijk slechts 148 vluchten in juli zouden worden geschrapt. De directie voegde eraan toe dat het voor hen “commercieel onmogelijk” was om nog meer annuleringen door te voeren.

De directie en de vakbonden zijn maandag bijeengekomen na de driedaagse staking van 23, 24 en 25 juni. Het personeel klaagde een te zware werklast aan. “Vandaag komen we duidelijk tegemoet aan de eis van de vakbonden. Wij hopen verdere acties definitief te kunnen uitsluiten en onze passagiers een echte garantie te kunnen geven”, aldus de directie op maandag.

Het aantal geannuleerde vluchten in juli en augustus komt overeen met ongeveer zes procent van het vluchtschema van Brussels Airlines. De maatregelen komen neer op een inkomstenverlies van tien miljoen euro, wat vergelijkbaar is met de eerste schatting van het verlies als gevolg van de driedaagse staking.

De nieuwe annulering worden met gemengde gevoelens onthaald bij de vakbonden. De reacties varieerden van “niet tevreden” (christelijke vakbond) tot “een inspanning die we moeten appreciëren” (socialistische bond). Maar het is het personeel dat zal beslissen of het voldoende is, aldus de liberale vakbond. Dat zal nu geconsulteerd worden. Het is alvast nog niet de bedoeling om nieuwe acties te organiseren.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL25pZXV3cy9icnVzc2Vscy1haXJsaW5lcy1zY2hyYXB0LWJpam5hLTcwMC12bHVjaHRlbi1pbi1qdWxpLWVuLWF1Z3VzdHVzfmI3NWQyNTVjL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿