2022年9月27日火曜日

Antwerps vastgoedbedrijf Made belooft medewerking aan onderzoek naar mogelijke wanpraktijken - VRT NWS

Staatssecretaris voor Consumentenzaken Eva De Bleeker (Open VLD) wil dat er een onderzoek gebeurt naar mogelijke wanpraktijken bij immokantoor Made en projectontwikkelaar Winvest. Er zijn heel wat klachten van mensen die een gerenoveerd appartement kochten in Antwerpen, dat vol gebreken blijkt te zitten. In een reactie belooft Made mee te werken aan het onderzoek, om aan te tonen dat er geen sprake is van oneerlijke handelspraktijken.

Tientallen mensen die een appartement kochten via vastgoedkantoor Made in Antwerpen klagen over gebreken in dat appartement, stelt staatssecretaris Eva De Bleeker in een persbericht. Er is onder meer sprake van waterlekken, vochtproblemen, slechte isolatie en niet-vergunde terrassen. Nochtans zouden de appartementen pas gerenoveerd zijn. Dat gebeurde door Winvest Holding.

Naar aanleiding van deze "storm van klachten" heeft de staatssecretaris een onderzoek gevraagd aan de Economische Inspectie. "De signalen die ik tot nu toe heb opgevangen, geven aan dat de praktijken van MADE en Winvest ontoelaatbaar zijn. De Economische Inspectie zal nu onderzoeken of er overtredingen gebeuren en zal die dan eventueel opvolgen. Het lijkt erop dat consumenten hier op grote schaal bedot werden. Als dat zo is, is dat schandalig."

Ik roep gedupeerden op om zeker bij de Economische Inspectie een klacht in te dienen

Eva De Bleeker (Open VLD), staatssecretaris voor Consumentenbescherming

Hoeveel klachten er precies zijn, is nog niet duidelijk. "Mensen dienen ook via verschillende kanalen een klacht in. Daarom roep ik gedupeerden op om bij de Economische Inspectie een klacht in te dienen. Op die manier krijgen ze een goed beeld en kunnen ze verschillende zaken aan elkaar linken." Dat kan via de website meldpunt.belgie.be

Er wordt ook aangeraden om zo snel mogelijk een advocaat te consulteren. Daarvoor kan de rechtsbijstandverzekering aangesproken worden. Zo kan een zaak, indien nodig, ook door de rechtbank behandeld worden. 

Reactie Made

Het vastgoedbedrijf Made zegt dat het verwonderd is over de beschuldigingen over verborgen gebreken in appartementen die het heeft gerenoveerd. Made zegt dat het contact zal opnemen met de betrokkenen om tot een oplossing te komen. Het bedrijf reageert positief op het onderzoek dat staatssecretaris De Bleeker heeft gevraagd aan de Economische Inspectie. Ze belooft haar medewerking aan het onderzoek, om aan te tonen dat er geen sprake is van oneerlijke handelspraktijken, zo laat Made nog weten. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOS8yNi9vbmRlcnpvZWstbmFhci12YXN0Z29lZGthbnRvb3ItbWFkZS1lc3RhdGUtZW4tcHJvamVjdG9udHdpa2tlbGFhL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿