2019年6月6日木曜日

Fiat Chrysler blaast fusieplannen met Renault af - De Tijd

Het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler Automobiles (FCA) bergt zijn plannen op om 's werelds op twee na grootste autogroep te creëren. Het trekt zijn bod van 33 miljard euro in voor een monsterfusie met het Franse Renault.

In een mededeling op zijn website laat FCA verstaan dat 'het stevig overtuigd blijft van de logica', maar dat 'het duidelijk is geworden dat de politieke voorwaarden in Frankrijk niet bestaan opdat de combinatie succes zou hebben'.

De beslissing volgt nadat de raad van bestuur van Renault voor de tweede keer een beslissing heeft uitgesteld over de vraag of hij akkoord gaat met het fusievoorstel, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times. De Franse overheid, met 15 procent van de aandelen de grootste aandeelhouder van Renault, had dat uitstel gevraagd.

Franse staat

Na gesprekken van meer dan zes uur in de Parijse hoofdzetel van Renault op woensdagavond liet de autobouwer verstaan dat hij 'niet in staat was een beslissing te nemen door het verzoek van de vertegenwoordigers van de Franse staat om de stemming uit te stellen'.

Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, had woensdagochtend al laten verstaan dat Frankrijk 'zijn tijd zou moeten nemen om er zeker van te zijn dat de zaken goed gedaan worden'. Hij doelde onder meer op garanties over banen en een operationeel hoofdkwartier voor de nieuwe groep in Frankrijk.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/ondernemen/auto/fiat-chrysler-blaast-fusieplannen-met-renault-af/10133931.html

0 件のコメント:

コメントを投稿