2019年6月9日日曜日

Pierre Wunsch van de Nationale Bank: "Gevoel bij mensen is anders, maar we zijn niét al 10 jaar aan het besparen" - VRT NWS

Wunsch wil een nieuwe regering die de hervormingen van de afgelopen jaren voortzet. Het is belangrijk dat het begrotingstekort (11 miljard euro) verder wordt weggewerkt. Volgens hem is een begroting in evenwicht mogelijk op voorwaarde dat de nieuwe regering keuzes maakt. Hij pleit voor hervormingen die het sociale model behouden. "De wereld verandert, we hebben geen tijd om stil te staan."

Wunsch benadrukt dat België een groei kent. "Onze economie houdt stand in vergelijking met Duitsland. We kennen een stabiele groei, maar er is onzekerheid over het herstel van de wereldeconomie."

Bij de mensen leeft het gevoel dat er constant bespaard wordt, ze zijn die besparingen moe, kaart presentator Lieven Verstraete aan. Wunsch spreekt dat gevoel tegen. "We zijn niét 10 jaar aan het saneren." En ook: "We zijn een van de weinige landen ter wereld waar de ongelijkheid niet gestegen is."

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/06/09/nationale-bank-over-regeringsformatie/

0 件のコメント:

コメントを投稿