2020年12月23日水曜日

Duizenden vrachtwagens geblokkeerd aan haven van Dover - De Standaard

Op de snelwegen naar Britse ferryhavens staan al een paar dagen kilometerslange files. Omdat er een besmettelijke coronavariant opdook in het Verenigd Koninkrijk, voerden veel Europese landen een inreisverbod in, met als gevolg dat de vrachtwagens niet meer naar het vasteland kunnen reizen. Er zitten ook honderden Belgische chauffeurs vast.

Wegens de sluiting van de Brits-Franse grens zijn dinsdagavond al enkele duizenden vrachtwagens geblokkeerd in de buurt van de Britse havenstad Dover. Dat heeft de lokale overheid meegedeeld.

Op het terrein van de gesloten luchthaven in Manston staan 2.180 vrachtwagens geparkeerd, zo zegt een woordvoerder van het graafschap Kent. Daarnaast staan er nog eens 630 vrachtwagens langs de M20, de autosnelweg die Londen met Dover verbindt.

Britse handelsorganisaties schatten dat in totaal zowat 4.000 vrachtwagens op dit moment wachten op toestemming om het land te verlaten.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDEyMjJfOTU3NzU0MDfSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿