2020年12月23日水曜日

Meer dan 2.000 vrachtwagens geblokkeerd aan haven van Dover - Het Nieuwsblad

Dinsdagavond laat hebben de Britse en Franse regering een akkoord gesloten over het openen van de grens. De duizenden trucks die in de file staan te wachten om het Kanaal over te steken, zouden dus morgen weer in beweging kunnen komen. “Al zullen de problemen tot na Kerstmis duren.”

Op het terrein van de gesloten luchthaven in Manston staan 2.180 vrachtwagens geparkeerd, zo zegt een woordvoerder van het graafschap Kent. Daarnaast staan er nog eens 630 vrachtwagens langs de M20, de autosnelweg die Londen met Dover verbindt.

Britse handelsorganisaties schatten dat in totaal zowat 4.000 vrachtwagens op dit moment wachten op toestemming om het land te verlaten.

De Franse regering had de grens met Groot-Brittannië in de nacht van zondag op maandag gesloten wegens de besmettelijke mutatie van het coronavirus, die zich snel verspreidt in Londen en het zuidoosten van Engeland.

Er werd ook dinsdag een hele dag onderhandeld over het heropenen van de grens. De Fransen eisten dat truckers een negatieve PCR-test konden voorleggen. Maar het resultaat van die betrouwbare test laat al snel meer dan een dag op zich wachten. Uiteindelijk werd een akkoord gesloten over het gebruik van sneltesten.

Meer dan 2.000 vrachtwagens geblokkeerd aan haven van Dover: akkoord over openen Franse grens
Foto: AFP
Meer dan 2.000 vrachtwagens geblokkeerd aan haven van Dover: akkoord over openen Franse grens
Foto: AFP

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAxMjIyXzk3MzEyNDIx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿