2020年12月28日月曜日

Nu experten pleiten om tweede spuit uit te stellen om sneller meer mensen te vaccineren: een goed idee? En mag dat? - VRT NWS

Als dat advies er is, moet bekeken worden welke stappen er gezet moeten worden om de kwestie op Europees vlak te bespreken, zegt Vandenbroucke. Ook Dirk Ramaekers, voorzitter van de taskforce vaccinatie, zegt dat zijn werkgroep op dit vlak vooral naar Europa kijkt.

Vandenbroucke wijst erop dat de Europese Unie in deze kwestie namelijk “de baas” is: het is het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) dat zijn zegen heeft gegeven om het vaccin van Pfizer en BioNTech te gebruiken in de Europese Unie. Bij het geven van die goedkeuring ging men er echter vanuit dat het vaccin in twee dosissen, met een tussenperiode van 21 dagen, zou worden toegediend. 

Noël Wathion, de Belgische nummer twee van het EMA zegt dat het agentschap op de hoogte is van het debat en dat men momenteel alle aspecten aan het bekijken is. Wordt dus vervolgd.

Beluister hier het gesprek met minister Vandenbroucke in "De ochtend" op Radio 1:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8xMi8yOC9lZW4tb2YtdHdlZS1rZWVyLXZhY2NpbmVyZW4tdGhhdC1zLXRoZS1xdWVzdGlvbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿