2020年12月31日木曜日

Snelle spurters en achterblijvers: niet alle landen staan even ver in vaccinatiewedloop, ook niet binnen Europa - VRT NWS

Kritiek krijgt ook Canada, dat het grootste aantal dosissen vaccins per inwoner reserveerde. Als alle vaccins die het land besteld heeft ook veilig en doeltreffend blijken, zal het over voldoende dosissen beschikken om zijn bevolking bijna negen keer in te enten. 

Volgens een rapport van Amnesty International hebben rijke landen zoals Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bijna alle Moderna vaccins en 96 procent van de Pfizer-BioNTech-vaccins gereserveerd. In armere landen dreigt een groot deel van de bevolking daardoor nog jaren te moeten wachten op een inenting.

Canada begon op 14 december met vaccinaties met het Pfizer-vaccin. Op 23 december keurde het land ook het Moderna-vaccin goed, dat het wil gebruiken om mensen in meer afgelegen gebieden te vaccineren.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8xMi8zMC92ZXJzY2hpbGxlbmRlLXNuZWxoZWRlbi12YWNjaW5hdGlld2VkbG9vcC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿