2021年2月26日金曜日

Alexander De Croo (Open VLD) onder corona-spervuur: "Tonen dat we hoofd koel kunnen houden" - VRT NWS

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) kreeg een aantal lastige vragen over de vaccinatiecampagne. Hij benadrukt dat álle vaccins goede vaccins zijn. "Alle resultaten tonen aan dat ze effect hebben", aldus Vandenbroucke. Hij geeft toe dat er veel onzekerheden zijn, veel positieve en negatieve verrassingen en veel kinderziektes. 

"We kloppen Europees op tafel om ons te beklagen over de voortdurende wijzigingen in de leveringsschema's en de onzekerheden die daarmee samenhangen", zegt Vandenbroucke. Hij ontkent ook dat andere landen op korte termijn meer vaccins zouden ontvangen omdat ze overschotten opkopen. Volgens hem zullen die landen die overschotten pas op het einde van de vaccinatiecampagne krijgen. "Wij hebben geoordeeld dat we dat niet zo interessant vonden." Vandenbroucke zegt dat hij geen aanwijzingen heeft dat ons land benadeeld zou worden bij de vaccinaankopen. 

Bekijk hieronder de tussenkomst van minister Vandenbroucke in de Kamer:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMi8yNS9hbGV4YW5kZXItZGUtY3Jvby1vcGVuLXZsZC1vbmRlci1jb3JvbmEtc3BlcnZ1dXItdG9uZW4tZGF0LXcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿