2021年2月27日土曜日

Live | Persconferentie Overlegcomité, geen nieuwe versoepeli... - De Standaard

De verschillende regeringen van ons land zaten om 14 uur samen om de coronamaatregelen te bespreken. Er volgt om 16 uur een persconferentie, maar alles wijst erop dat het nog te vroeg is om bijkomende versoepelingen aan te kondigen. Volg de persconferentie hier live.

De coronacijfers zijn op dit moment te slecht, daarom worden geen versoepelingen verwacht. Enkel de contactberoepen mogen terug open op 1 maart, andere beslissingen worden uitgesteld tot volgende week. ‘Want de cijfers zijn veel te verontrustend’, zegt een regeringsbron aan De Standaard. Volgende week zou dus een nieuw Overlegcomité op de planning staan.

Er werd gespeculeerd om de bubbel te vergroten van vier naar met acht mensen waarmee we buiten mogen afspreken. Wat stond nog op de agenda van het Overlegcomité vanmiddag?

Dit was de agenda:

  • Een grotere ‘buitenbubbel’, van 8 of misschien zelfs 10.
  • Voltijds onderwijs voor meest kwetsbare groepen: kinderen jongeren in het buitengewoon onderwijs
  • De langverwachte kotbubbel: samenwonende kotstudenten hoeven dan geen afstand meer te houden
  • Eén dag per week contactonderwijs in het hoger onderwijs
  • Verbod op niet-essentiële reizen: tot 27 maart of niet?

In het advies aan de regering, dat De Standaard kon inkijken, raadt expertengroep Gems de regering af om de komende vier weken al te versoepelen.

Andere zaken, zoals een heropening van de horeca, lijken nog niet aan de orde. Het Overlegcomité baseert zich vanmiddag op een risico-inschatting van de expertengroep GEMS:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMTAyMjZfOTQxNTcyNzbSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿