Solvay-CEO Ilham Kadri weet beleggers - opnieuw - te charmeren. Bij Ontex heeft Esther Berrozpe nog werk aan de winkel.
Bij de cijferlawine woensdag op de Brusselse beurs - de start van een drukke driedaagse - gaan twee CEO's met de meeste aandacht lopen.
Eén: Ilham Kadri van Solvay . Zij bewees vorig jaar tijdens haar eerste volledige jaar als CEO geen enkel taboe te hebben bij het stroomlijnen van de 158 jaar oude chemiereus. Bij de publicatie van de - iets beter dan verwachte - jaarcijfers volgde nog een voorbeeld: Kadri brengt de afdeling natriumcarbonaat, waar het in 1863 bij Ernest Solvay mee begon, in een aparte afdeling onder. Dat is niet per se een signaal dat een verkoop van die bakermat nakend is, maar het maakt die tak wel 'verkoopklaar'.
Applaus bij beleggers, het aandeel koerst in Brussel tot 5 procent hoger. 'Een verzelfstandiging van de afdeling natriumcarbonaat opent het perspectief op een latere verkoop, wat het profiel van Solvay nog meer zou verbeteren', zegt KBC Securities-analist Wim Hoste.
'Geen woorden, maar daden', lijken beleggers Feyenoord-gewijs te zeggen: het aandeel Ontex tuimelt tot 9 procent naar 8,25 euro, een vers diepterecord sinds de herintrede op de beurs in 2014 (zie grafiek). 'Weinig zicht op groei, rendabiliteit en cashflow in 2021', vat het beurshuis Morgan Stanley met een verkoopadvies samen.
Nog op het menu woensdag:
De verzekeraar Ageas kan ondanks recordcijfers over 2020 beleggers niet vermurwen. Het aandeel had al een voorschot genomen op sterke cijfers en volgens analisten presteert de Aziatische tak, dé focus van beleggers, iets onder de verwachtingen.
Net als Aedifica en Xior timmert ook Shurgard sinds de Brusselse beursgang aan een pan-Europese expansie. Resultaten én dividenden van de verhuurder in opslagruimtes tonen zich coronaproof. Dat helpt de al stevig gestegen beurskoers tot 2,5 procent hoger naar 39,15 euro, een record en 70 procent boven de intekenprijs van september 2018.
0 件のコメント:
コメントを投稿