2022年7月9日土曜日

Elon Musk blaast deal om Twitter te kopen af - VRT NWS

Miljardair en Tesla-CEO Elon Musk zal de sociale netwerksite Twitter dan toch niet kopen. Dat hebben zijn advocaten laten weten aan de Amerikaanse beurswaakhond. Musk zou Twitter overnemen voor 44 miljard dollar, maar is niet tevreden met de informatie die het bedrijf hem moest leveren over het aantal échte gebruikers. Hij blaast de deal nu af.

Op 13 mei liet Elon Musk al weten dat hij de pauzeknop van de overname indrukt. Hij had cijfers opgevraagd over het aantal échte gebruikers op het platform. Op Twitter zei hij dat hij "in afwachting van details die de berekening ondersteunen dat valse profielen effectief minder dan 5 procent van alle gebruikers uitmaken", de deal tijdelijk on hold zette. 

Volgens Musk blijft het bedrijf echter nog steeds vaag over de valse profielen. Dat aantal is van invloed op de winstgevendheid van Twitter, omdat dergelijke accounts niet reageren op advertenties. Dat Twitter het team van Musk niet de nodige gegevens geeft, komt volgens de advocaten van Musk neer op contractbreuk. Daarom blaast hij de deal van 44 miljard dollar nu helemaal af. Dat blijkt uit een document dat de Amerikaanse beurswaakhond (SEC) heeft gepubliceerd. 

Door af te zien van de deal, riskeert Musk een boete van 1 miljard dollar en een rechtszaak. Bret Taylor, de bestuursvoorzitter bij Twitter, liet al weten dat de raad van bestuur "vastbesloten" is "om de transactie af te sluiten tegen de prijs en voorwaarden overeengekomen met Musk en plant om juridische stappen te ondernemen om de overeenkomst af te dwingen." 

De keuze van Musk heeft meteen gevolgen voor het bedrijf. De waarde van het aandeel van Twitter is na de bekendmaking van het nieuws met 5 procent gedaald op de beurs.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiNWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNy8wOC9tdXNrLXR3aXR0ZXIv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿