2019年8月20日火曜日

Bedrijfsleiders pleiten zélf om fiscale multinational-achterpoortjes dicht te doen: "Gaat ten koste van brave burger" - VRT NWS

De bedrijfsleiders geven verder in de open brief tal van adviezen over hoe het beleid in ons land naar hun mening moet worden aangepast. Zo willen ze, om de werkzaamheidsgraad te verhogen, dat migranten meteen kunnen worden ingeschakeld van zodra ze kans maken op een verblijfsvergunning. Daarnaast moeten de politieke mandaten ook verminderen volgens de bedrijfsleiders. "De infrastructuur is nu gewoon te duur. We kunnen die gewoon niet meer betalen", zegt De Boeck. "Het overheidsbeslag is 52%, dat zijn alle kosten van de overheid en de verdeling. Daarmee zijn we bij de top van Europa. Dat is niet goed. Nederland zit bijvoorbeeld op zo'n 40% overheidsbeslag", aldus De Boeck.

"We pleiten onder meer voor het afschaffen van de senaat, het afschaffen van stukken van de provincie en meer fusies van gemeenten." De ongerustheid neemt volgens De Boeck ook toe. "We krijgen onze problemen niet opgelost. We maken nog steeds budgettaire verliezen. Denk eens wat er gaat gebeuren als de vergrijzing nog wat verder toeneemt en de rente stijgt. Eén procent rentestijging betekent 5 miljard. Begin er maar aan he."

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/20/bedrijfsleiders-pleiten-voor-ander-fiscaal-beleid-grote-schu/

0 件のコメント:

コメントを投稿