2019年8月19日月曜日

Tom Meeuws (SP.A): "Haren gaan recht staan van startnota, maar vertrouwen dat we Antwerps akkoord kunnen realiseren" - VRT NWS

In enkele kranteninterviews laat socialistisch oud-burgemeester Bob Cools zijn ongerustheid blijken over de Vlaamse startnota en de eventuele gevolgen voor Antwerpen. "De lezing van de startnota roept vragen op", aldus Cools. Hij noemt de nota zelfs een mogelijke "casus belli". "Als N-VA straks echt een bar, asociaal beleid wil doordrukken in Vlaanderen, vormt dat een probleem in Antwerpen. Dan moet je als partij overwegen om het bestuur te verlaten."

Antwerps SP.A-schepen Tom Meeuws begrijpt naar eigen zeggen de ongerustheid bij de leden. "Mijn haren gaan recht staan als je die startnota leest, dat is bij alle rechtgeaarde socialisten zo. Er zitten maatregelen in die wij bijzonder kwalijk vinden." Meeuws doelt onder meer op de passage rond de sociale woningen.

In de Vlaamse startnota staat namelijk dat er bij investeringen vanuit de Vlaamse overheid een grotere klemtoon moet worden gelegd op renovatie en duurzaamheid, terwijl in het Antwerpse bestuursakkoord "5.000 nieuwe of grondig vernieuwde sociale woningen" werden beloofd. "Het is duidelijk dat die passage niet helemaal spoort met ons bestuursakkoord", aldus Antwerps SP.A-kopstuk Meeuws. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/19/tom-meeuws-sp-a-onze-haren-gaan-recht-staan-van-vlaamse-star/

0 件のコメント:

コメントを投稿