2019年8月30日金曜日

Pieter Timmermans (VBO): "Doorstartregering vormen als N-VA en PS niet willen samenwerken" - VRT NWS

In tussentijd zouden de voorzitters van de partijen die een regering willen vormen de nodige tijd krijgen om te onderhandelen, stelt het VBO voor. "Dat parallellisme is heel belangrijk", zegt Timmermans. "Wie in die doorstartregering moet zitten? Ik ga daar vandaag zeker geen namen op plakken, dat is veel te vroeg. Maar je moet mensen hebben die een stukje boven de politiek kunnen staan, die ook geen ambitie hebben om nadien posten in te nemen."

"Ze moeten vooral een duidelijke visie hebben dat het land niet onbestuurd kan worden gelaten en zeggen dat ze zo goed mogelijk gaan beslissen, à la guerre comme à la guerre. En dat zijn signalen die de burgers maar ook de ondernemingen verwachten." Nieuwe verkiezingen wil de werkgeversorganisatie koste wat het kost vermijden.

Wat de Vlaamse formatie betreft, merkt het VBO de nodige ambitie op in de Vlaamse startnota. Toch is er ook dan nood aan een federale regering, stelt het VBO. Een Vlaamse werkzaamheidsgraad van 80 procent is bijvoorbeeld onmogelijk zonder flankerende federale maatregelen, aldus het VBO. Ze benadrukt ook de behoefte aan een globale mobiliteitsvisie in ons land, die de "tergend lange files" moet aanpakken, bijvoorbeeld via een slimme kilometerheffing.

Beluister het gesprek met Pieter Timmermans in "De ochtend":

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/30/pieter-timmermans-vbo-doorstartregering-vormen-als-n-va-en-p/

0 件のコメント:

コメントを投稿