2020年4月26日日曜日

Aantal coronadoden stijgt boven de 7.000, minder dan 4.000 mensen in ziekenhuis - De Tijd

Goen-voorzitster Meyrem Almaci laat in De Zondag haar teleurstelling blijken over het exitplan dat de Nationale Veiligheidsraad vrijdag voorstelde. 'We mogen wel werken en winkelen, maar we mogen geen vrienden en familie zien. Dit is pijnlijk.'

Naast de heropstart van de economie is ook een opstart van de samenleving nodig, meent ze. De partij vindt dat het tijd is voor een breder plan dat niet enkel rekening houdt met virologische en economische aspecten. Daarbij moet ook de sociale crisis die het coronavirus veroorzaakt in kaart gebracht worden.

'In IJsland wordt het huishoudelijk geweld gemonitord: in dit land stierven 8 mensen aan Covid-19, twee jonge vrouwen werden er doodgeslagen door hun partner, één vrouw is vermist.' Groen vraagt dat elke minister voor zijn of haar beleidsdomein rapporteert over de impact van de getroffen maatregelen', klinkt het in een persbericht. 

Groen blijft ook pleiten voor de uitbreiding van het expertencomité van virologen met onder meer een armoede-expert. Dat moet ervoor zorgen dat toekomstige maatregelen rekening houden met de meest kwetsbaren in de samenleving.

Groen-voorzitster Meyrem Almaci. ©BELGA

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihQFodHRwczovL3d3dy50aWpkLmJlL2Rvc3NpZXJzL2Nvcm9uYXZpcnVzL2FhbnRhbC1jb3JvbmFkb2Rlbi1zdGlqZ3QtYm92ZW4tZGUtNy0wMDAtbWluZGVyLWRhbi00LTAwMC1tZW5zZW4taW4temlla2VuaHVpcy8xMDIyMzE2OS5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿