2020年4月29日水曜日

Weyts versoepelt regels voor scholen: van 10 naar 14 leerlingen per klas - De Tijd

In Frankrijk mogen alle winkels, op uitzondering van bars en restaurants, vanaf 11 mei de deuren weer openen. Er gelden dan wel hygiënische maatregelen: het dragen van mondmaskers bij personeel en klanten wordt aangeraden als er onvoldoende social distancing is. Dat kondigde de Franse eerste minister Edouard Philippe dinsdag aan.

De Franse premier Edouard Philippe. ©AFP

Het gaat om een eerste reeks versoepelingen van de lockdownmaatregelen. De lokale prefecten mogen zelf beslissen of grote winkelcentra, met een oppervlakte van meer dan 40.000 vierkante meter, mogen openen. Over de bars en de restaurants wordt eind mei beslist of ze op 2 juni opnieuw klanten mogen ontvangen, verduidelijkte de Franse premier.

Aan de versoepelingen zijn voorwaarden verbonden. Het aantal geregistreerde besmettingen per dag moet dalen, anders komt er op 11 mei geen versoepeling of zullen de  beperkingen strikter worden toegepast. De eerste minister roept de Franse bevolking op zich in de tussentijd gedisciplineerd aan de lockdown te houden.

Daarnaast worden voor 11 mei de Franse departementen op basis van drie criteria opgedeeld in 'rode en groene zones'. In de groene zones, waar het virus bijna onder controle is, zal de versoepeling helemaal van kracht zijn, terwijl in de rode zones een meer strikte vorm wordt toegepast.

Na de eerste versoepeling op 11 mei start de tweede etappe op 2 juni voor een periode van drie weken. 'Eind mei evalueren we de situatie en kijken we hoe we een nieuwe versoepeling van maatregelen kunnen organiseren.'

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMifmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvd2V5dHMtdmVyc29lcGVsdC1yZWdlbHMtdm9vci1zY2hvbGVuLXZhbi0xMC1uYWFyLTE0LWxlZXJsaW5nZW4tcGVyLWtsYXMvMTAyMjM0MzUuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿