2020年4月27日月曜日

Europa zoekt exit uit lockdown - De Tijd

‘In de strijd tegen het coronavirus zitten we nu in een nieuwe fase: die van de exit’, zegt federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) op Radio 1. En daarbij is het belangrijkste doel dat het publieke leven heropstart zonder dat een tweede golf besmettingen het ziekenhuissysteem alsnog zou overbelasten.

Alle beslissingen zijn in dat licht genomen, zegt ze. Eerder maandag had Groen-parlementslid Kristof Calvo al gezegd dat er te veel aandacht naar economie gaat en te weinig naar sociale aspecten. De Block legde uit dat het exitplan geen ‘catalogus is waaruit je kan kiezen’, en dat de exit met kleine, voorzichtige stappen moet gebeuren.

Omdat mensen door voorraden heen zitten en de economie moet herstarten, gaan daarom in mei winkels weer open. En omwille van het sociale aspect mag iedereen twee mensen zien buiten het gezin, in plaats van één.

‘Dit is en blijft heel zwaar. En hoe langer het duurt, hoe erger het wordt’, zei De Block. ‘Maar we weten waarvoor we dit doen’.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llci9ldXJvcGFyZWVrcy9ldXJvcGEtem9la3QtZXhpdC11aXQtbG9ja2Rvd24vMTAyMjMxNzYuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿