2020年4月27日月曜日

Uitzendarbeid zo goed als gehalveerd - De Tijd

De daling van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis zet zich verder. De afgelopen 24 uur werden 127 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen, 93 mensen mochten het ziekenhuis verlaten.

Het lage aantal nieuwe opnames is hoopgevend met de geplande verlichting van de coronamaatregelen vanaf 4 mei in het vooruitzicht. De voorbije dagen was het aantal dagelijkse opnames blijven hangen rond 200. Virologen die de overheid adviseren, lieten verstaan dat dat te veel was. Licht voorbehoud bij de cijfers: er kan sprake zijn van een weekendeffect.

Tweede pluspunt is het dalende aantal nieuwe vastgestelde besmettingen. 553 mensen hebben in de afgelopen 24 uur positief getest op het coronavirus, op een 6.000-tal testen.

In totaal liggen 3.968 mensen met corona in het ziekenhuis. Dat is een lichte stijging met 11. Er liggen 903 patiënten op intensieve zorgen, ook een lichte stijging. De reden daarvoor is vooral dat veel minder patiënten dan de voorbije dagen uit het ziekenhuis zijn ontslagen.

Maar het zijn een pak minder patiënten dan op de piek twee weken geleden, toen er nog meer dan 6.000 mensen in het ziekenhuis lagen.

Het coronavirus heeft zondag aan 113 mensen het leven gekost, meldt Sciensano, het wetenschappelijk instituut dat de overheid bijstaat in het bestrijden van de coronacrisis. 60 mensen stierven in het ziekenhuis, 53 in een woon-zorgcentrum. De totale dodentol komt daarmee op 7.207.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llci9ldXJvcGFyZWVrcy91aXR6ZW5kYXJiZWlkLXpvLWdvZWQtYWxzLWdlaGFsdmVlcmQvMTAyMjMxNzYuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿