2020年4月29日水曜日

Coronavirus live Meer dan 900.000 tijdelijk werklozen in maart - De Tijd

In Frankrijk mogen alle winkels, op uitzondering van bars en restaurants, vanaf 11 mei de deuren weer openen. Er gelden dan wel hygiënische maatregelen: het dragen van mondmaskers bij personeel en klanten wordt aangeraden, als er onvoldoende social distancing is, zo kondigde de Franse eerste minister Edouard Philippe dinsdag aan.

De Franse premier Edouard Philippe. ©AFP

Het gaat om een eerste reeks versoepelingen van geldende lockdownmaatregelen in het land. De lokale prefecten mogen zelf beslissen of grote winkelcentra, met een oppervlakte van meer dan 40.000 vierkante meter, mogen openen. Wat betreft bars en restaurants zal er eind mei beslist worden of zij op 2 juni opnieuw klanten mogen ontvangen, verduidelijkte de Franse premier.

Aan de versoepelingen zijn wel voorwaarden verbonden. Het aantal geregistreerde besmettingen per dag moet nog naar beneden, anders zal er op 11 mei geen versoepeling komen of zullen de aangekondigde maatregelen strikter worden toegepast. De eerste minister roept de Franse bevolking dan ook op zich in tussentijd gedisciplineerd aan de lockdown te houden.

Daarnaast worden voor 11 mei de verschillende Franse departementen opgedeeld in 'rode en groene zones'. In de groene zones, waar het virus nagenoeg onder controle is, zal de versoepeling helemaal van kracht gaan, terwijl in de rode zone een meer strikte vorm zal worden toegepast. Op basis van drie criteria zullen de departementen op 7 mei onderverdeeld worden.

Na de eerste versoepeling op 11 mei, start de tweede etappe op 2 juni voor een periode van drie weken. 'Eind komende maand evalueren we de situatie en kijken we hoe we een nieuwe versoepeling van maatregelen kunnen organiseren.'

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvbWVlci1kYW4tOTAwLTAwMC10aWpkZWxpamstd2Vya2xvemVuLWluLW1hYXJ0LzEwMjIzNDM1Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿