2020年4月30日木曜日

Laagste aantal overlijdens door coronavirus in ongeveer een maand - De Tijd

Dat de vierde economie van de eurozone geen te beste beurt maakte begin 2020, is geen verrassing. Na Italië vormde Spanje de afgelopen weken de Europese frontlinie in de strijd tegen corona. Om de verspreiding van het virus in te dammen kondigde premier Pedro Sánchez half maart de noodtoestand af.

Die gaat gepaard met strenge lockdownmaatregelen. Met uitzondering van enkele essentiële sectoren ging de hele economie enkele weken op slot. Die maatregel weerspiegelt zich in de cijfers: de binnenlandse vraag daalde met 5,1 procent. De bouwsector (-8,1 procent) en de kleinhandel en horeca (-10,9 procent) gingen zwaar onderuit.

Als de coronacijfers de volgende dagen bemoedigend blijven, begint Spanje vanaf volgende week in vier fases de lockdownmaatregelen af te bouwen. Als alles volgens planning verloopt, heeft het land tegen eind juni, vlak voor het begin van het toeristische hoogseizoen, het nieuwe normaal bereikt.

Door de noodtoestand oogden de Spaanse stranden de afgelopen weken erg leeg en kreeg de economie een forse klap. ©EPA

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMieGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvbGFhZ3N0ZS1hYW50YWwtb3ZlcmxpamRlbnMtZG9vci1jb3JvbmF2aXJ1cy1pbi1vbmdldmVlci1lZW4tbWFhbmQvMTAyMjQwMzkuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿