2021年2月10日水曜日

Coronavirus Ook buurlanden lossen lockdown niet - De Tijd

Duitsland verlengt straks hoogstwaarschijnlijk zijn lockdown tot 14 maart. Ook in de andere buurlanden moeten mensen nog even op hun tanden bijten.

Duitsland kondigt woensdag normaal aan dat het de gedeeltelijke lockdown verlengt tot 14 maart. Volgens de regering vertraagt het aantal besmettingen, maar maken virusvarianten het noodzakelijk de beperkingen aan te houden.

Dat wil zeggen dat niet-essentiële winkels, restaurants, sportzalen, musea en gebedshuizen gesloten blijven. De deelstaten mogen zelf beslissen of ze scholen en crèches vroeger openen. Voor kappers is een versoepeling vanaf 1 maart mogelijk.

Sinds begin deze week zijn de basisscholen en kinderopvang weer open, maar voor de rest blijft Nederland tot 2 maart op slot. Middelbare scholen zijn toe, net als essentiële winkels, de horeca, kappers, musea, bioscopen en bibliotheken. De regering verlengde de avondklok tussen 21 en 4.30 uur tot 2 maart.

Het Verenigd Koninkrijk

Er gelden andere regels voor de verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk, maar het land zit zeker tot de tweede helft van februari in lockdown. De Britten moeten zoveel mogelijk thuisblijven, tenzij ze een geldig excuus hebben om buiten te komen. Niet-essentiële winkels, de horeca, culturele instellingen en kappers zijn toe.

Ook de scholen zijn gesloten. In Wales en Schotland kunnen de jongste kinderen mogelijk vanaf 22 februari weer naar school, in Engeland en Noord-Ierland blijven de scholen tot 8 maart gesloten.

In Frankrijk zijn de regels iets soepeler. Scholen en winkels zijn open, maar de horeca, cinema en sportscholen zijn toe. Bovendien geldt in het hele land een avondklok van 18 tot 6 uur.

Ook in Luxemburg geldt een avondklok, van 23 tot 6 uur. Winkels en scholen zijn open, de horeca niet.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvb29rLWJ1dXJsYW5kZW4tbG9zc2VuLWxvY2tkb3duLW5pZXQvMTAyODM0MzIuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿