2021年2月6日土曜日

Kapsalons, vakantieparken, campings en dierentuinen mogen weer open: dit heeft het Overlegcomité beslist - VRT NWS

Andere niet-medische contactberoepen moeten twee weken langer wachten en kunnen pas op 1 maart weer opstarten. Het gaat dan bijvoorbeeld om schoonheidsspecialisten, masseurs en tatoeëerders. Ook zij zullen onder strenge voorwaarden moeten werken. "We kiezen voor een zeer voorzichtige aanpak met betrekking tot de niet-medische contactberoepen", argumenteert De Croo deze beslissing.

Op 13 februari, aan het begin van de krokusvakantie, mogen ook de dierentuinen weer open. Maar bezoekers zullen enkel in het buitengedeelte van de parken toegelaten worden.

Ook de vakantieparken en campings mogen weer open en dat vanaf maandag 8 februari. Het Overlegcomité legt zich neer bij een beslissing van de Raad van State, die de sluiting geschorst had omdat ze discriminerend zou zijn. Andere logies zoals hotels mochten wel openblijven. Er zijn wel een aantal voorwaarden: de vakantieparken moeten hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten gesloten houden.

Het Overlegcomité bevestigde ook haar vroegere beslissing om vanaf 13 februari huisbezoeken toe te laten in het kader van immo-activiteiten door professionele makelaars. 

Bekijk de analyse van Michaël Van Droogenbroeck uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMi8wNS9iZXNsaXNzaW5nZW4tb3ZlcmxlZ2NvbWl0ZS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿